Studie

Systeemkeuze

Meting

Aarding

Coating

Teletransmissie

Betonstructuren.

Wanneer gebouwen, bruggen, kunstwerken of tunnels worden gebouwd zal er wellicht gewapend beton gebruikt zijn. Door stalen staven in het beton te plaatsen wordt het beton steviger en kan het grotere krachten verdragen. Het nadeel van deze toepassing is dat het staal in het beton kan gaan corroderen of ‘roesten’. Wanneer metaal roest en omringt is door een medium (grond bij pijpleidingen en in dit geval beton) kan Kathodische Bescherming een hulpmiddel zijn om het corrosieproces te vertragen of zelfs te stoppen.

In samenwerking met

 

 

KB-systemen

 

Het principe van de bescherming van het staal in het beton is hetzelfde als dat van de pijpleiding. De potentiaal van het staal moet op een lagere waarde gebracht worden om het uit het corrosiegebied te halen.

Ook in gewapend beton zijn twee mogelijke KB-oplossingen. Beide toepassingen zorgen ervoor dat de stalen staven negatief (kathode) worden en worden aangesloten aan de positieve kant van het systeem.

 

Plaatsen van een opofferingsanode/ galvanisch systeem (GCP)

Dit systeem is bijna hetzelfde als dat van een pijpleiding. Enkel wordt de anode hierbij op de betonnen structuur geplaatst en verbonden met de bewapening. Hierna wordt er een laag beton over gespoten.

 

 

 

Opgedrukte stroom (ICCP)

Door middel van een stroombron zullen we een geforceerde stroom laten vloeien tussen anode en het staal om deze uit het corrosiegebied te halen.

 

 

Betononderzoek

Om te weten in welke staat de bewapening in het beton is en of deze toe is aan bescherming kan men op een aantal methodes hanteren:

  • Visueel
  •  Onderzoek Betondekking
  • Onderzoek Carbonatiediepte
  • Onderzoek Chloridengehalte
  • Onderzoek Corrosieactiviteit

 

 

 

Onze referenties

contacteer ons

LT-Coppens Ruiterijschool 14

2930 Brasschaat

T. 03 651 39 51

E. info@gravo.be

Registratienummer 020093

BTW BE 0403 720 433