STUDIE

Kathodische bescherming

Door te investeren in kennis en opleidingen bij erkende organen als KIWA (NL) en NACE (USA) kan GRAVO allerlei gecertificeerde studies aanbieden die als basis dienen voor een design van kathodische bescherming.

 

Volgende studies worden aangeboden:

  • AC-beïnvloeding
  • Design voor kathodische beschermingssystemen
  • Revisie voor kathodische bescherming op reeds bestaande installaties en leidingen
  • Bekledingstoestand
  • Anodeberekeningen en levensduur
  • Wapeningscorrosie (betonrot)

 

 

 

 

AC/DC-beïnvloeding

 

Invloed van wissel- en gelijkspanning (zowel boven- als ondergronds) op pijpleidingen is een steeds frequenter voorkomend probleem in onze dicht bebouwde havens, leidingstroken en verstedelijkte gebieden.

 

Daarom biedt GRAVO  tal van oplossingen aan. Eén van deze oplossingen is een assortiment van drainagekasten die aan alle eisen en certificaten (NEN-3654) voldoen om een overslag op de pijpleiding veilig af te kunnen laten vloeien naar de aarde.

 

Opmaken Studie

Buiten het aanleveren van toestellen heeft GRAVO ook gecertificeerd personeel die een grondige studie maakt wat betreft AC-invloed op pijpleidingen om zo met een correct verslag bij de “beïnvloeder” langs te kunnen gaan om een oplossing te zoeken.

Pearson (ACVG-) meting

 

Door gebruik te maken van de steeds nieuwste detectieapparatuur kan ons opgeleid personeel tot zeer nauwkeurig coatingbeschadigingen terugvinden en lokaliseren op pijpleidingen waarna de fouten worden ingemeten met een GPS-toestel en aan de klant worden bezorgd.

 

Vaak wordt deze meting gekoppeld aan een I-Pig onderzoek als controlemeting.

Betonstructuren

kunstwerken en bruggen

 

Wanneer gebouwen, bruggen, kunstwerken of tunnels worden gebouwd zal er wellicht gewapend beton gebruikt zijn. Door stalen staven in het beton te plaatsen wordt het beton steviger en kan het grotere krachten verdragen. Het nadeel van deze toepassing is dat het staal in het beton kan gaan corroderen of ‘roesten’.

 

Wanneer metaal roest en omringt is door een medium (grond bij pijpleidingen en in dit geval beton) kan Kathodische Bescherming een hulpmiddel zijn om het corrosieproces te vertragen of zelfs te stoppen.

 

 

LEES MEER

contacteer ons

LT-Coppens Ruiterijschool 14

2930 Brasschaat

T. 03 651 39 51

E. info@gravo.be

Registratienummer 020093

BTW BE 0403 720 433